Модернізація та дослідження системи керування процесом ферментації опари - Пархомовський, О.О.; Трушаков, Д.В.; Федотова, М.О.; Козловський, О.А. (Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин, 2023)
Статтю присвячено розробці нового методу визначення готовності ферментованого тіста в герметичному ферментаторі на основі моніторингу витрат газів з герметичного ферментатора. Було проведено детальний аналіз і визначені популярні методи виробництва хліба, зокрема, на основі методу "Біга". Дослідження було зосереджено на процесі ферментації та властивостях цього процесу.