Відновлення та зміцнення деталей і робочих органів сільськогосподарських машин, працюючих в абразивному середовищі - Денисенко, М.І. (Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин, 2023)
В теперішній час, в агропромисловому комплексі підприємства зазнають економічних втрат від абразивного зносу деталей і робочих органів ґрунтобробної техніки, кормозбиральних та посівних машин. Деталі і робочі органи сільськогосподарських машин працюють у важко навантажених умовах, контактують своїми робочими поверхнями не тільки з абразивною масою і мастилом, але й безпосередньо з зовнішнім середовищем, при цьому частіше всього зазнаючи зміні температур, що призводить до їх підвищеного зносу та скорочення термінів технічної експлуатації машин. Абразивне зношування і пошкодження – найбільш розповсюджені та інтенсивні види руйнування ґрунтообробних, посівних та садильних машин, обладнання для тваринництва і виробництва кормів. Щорічно сільське господарство України витрачає на підтримання техніки у справному стані більше 17-20 млрд. грн. Науково-дослідні установи та виробники сільськогосподарської техніки проводять роботи по створенню і вдосконаленню прогресивних та інноваційних технологій для відновлення і зміцнення їх деталей робочих органів.