Перспективність сучасних методів стикового електрозварювання для виготовлення заготовок і ремонту колінчастих валів - Ошовський, В.Я.; Капура, І.А.; Шостак, О.В. (Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин, 2024)
Пропонується виготовлення колінчастих валів зварюванням з попередньо виготовлених щік з половинками шийок, або щік і шийок автоматизованими електростиковими методами: невеликих валів - з пульсуючим оплавленням зварюваних поверхонь, а великих з оплавленням керованою дугою, що обертається по спіралі Архімеда під дією радіального магнітного поля соленоїдів. Такі методи підвищить продуктивність і якість виготовлення і ремонту колінчастих валів в умовах машинобудівних та ремонтних підприємства.